Opblaasbaar zwembad

Informatie over het opblaasbaar zwembad

Een opblaasbaar zwembad is vaak de goedkoopste variant wanneer je snel en eenvoudig wil genieten van een eigen zwembad. Zo opgezet in je eigen tuin.

Opblaasbad

opblaaszwembad 300 cmEen opblaasbaar zwembad heeft als voornaamste voordeel dat het zo goedkoop is in zowel aanschaf als onderhoud. Daarnaast is een opblaaszwembad erg handig aangezien het vrij verplaatsbaar is. Dit houdt in dat het zwembad om te beginnen overal te plaatsen is in je eigen tuin. Daarnaast kan het zwembad makkelijk worden opgeborgen wanneer het winter is. In de zomer is het opblaaszwembad vervolgens zo weer opgezet.

De aanschaf van een opblaasbaar zwembad is vaak, mede door de lage kosten, erg laagdrempelig. Wanneer het even warm wordt in Nederland vliegen de opblaasbaden over de toonbank en zie je ze overal in de tuinen staan. Op warme dagen is het vooral een traktatie voor kinderen. Zij zijn dan minder afhankelijk van hun ouders om bijvoorbeeld naar het openbaar zwembad te gaan. Hoewel dit natuurlijk een groot voordeel is moeten ouders nooit de veiligheid van hun kinderen uit het oog verliezen. De bodemlaag van een opblaasbad kan soms erg glad zijn. En met de huidige (vaak royale) afmetingen van een opblaasbaar zwembad, vooral wat betreft diepte, is het zeer belangrijk om de wat jongere kinderen in de gaten te houden. Hou daarom altijd toezicht en voorzie erg jongere kinderen van zwembandjes.

Opblaasbare zwembaden zijn in twee soorten te krijgen. Je hebt opblaasbaden die volledig opgeblazen moeten worden en zwembaden waarvan je alleen de bovenrand hoeft op te blazen. Voor wat betreft de prijs kun je normaal gesproken denken aan ongeveer € 100,- als basisprijs. Dit is vaak de prijs van het opblaasbaar zwembad met een grondzeil. Je kunt opblaasbare zwembaden echter al heel goedkoop online bestellen. Er zijn bijvoorbeeldBumba zwembad zeer eenvoudige opblaasbare zwembaden voor kinderen. Vanaf slechts € 12,00 heb je al een kleine uitvoering van 90 bij 23 centimeter. Voor peuters is er het baby en peuterzwembad van 120 cm dat 3 ringen hoog is, wat de uiteraard veiligheid ten goede komt. Daarna kun je het zo gek maken als je zelf wilt, met opblaasbare zwembaden van 200 cm tot 260 cm, variërend van € 39,95 tot € 99,95.

compleet pakket 550 cmDaarnaast kun je het opblaaszwembad uitbreiden met allerlei accessoires. Je zwembad begint dan serieuzere vormen aan te nemen. Denk hierbij aan een filterpomp, een trapje, afdekking of zelf een bodemzuiger. Met al deze opties kom je meestal zo rond de € 900,- uit. Een voorbeeld hiervan is het compleet pakket van 549 cm, dat wel 1,07 meter diep is en al voor € 499,- kan worden besteld! Neem eens een kijkje in de shop voor meer opblaaszwembaden. Is je bestedingsruimte wat groter en zoek je een zwembad dat duurzamer is dan een opblaasbaar zwembad? Dan is het misschien de moeite waard om de aanschaf van een opzetbad te overwegen.

Het is interessant om meer te weten te komen over tips hoe je het beste om kunt gaan met je opblaasbaar zwembad. Laten we beginnen met hoe je het beste je opblaasbaar zwembad moet plaatsen

“ Alles is mogelijk.”


© 2008-2019 Zwembadinfo.nl Alle rechten voorbehouden