Hoe kan ik het beste mijn opblaasbaar zwembad plaatsen?

Wanneer je een opblaasbaar zwembad in de tuin wil plaatsen, zijn er een aantal punten waarmee je rekening moet houden:

  • Het beste is om een plaats in de tuin te zoeken waar de oppervlakte vlak is. Het opblaasbad kan op het terras of op het gras worden geplaatst. Let erop dat ook kleine hoogteverschillen in het grondoppervlak ervoor kan zorgen dat het water naar een kant helt. Dit is niet goed voor uw opblaaszwembad. Houd er rekening mee dat er op het gras scherpe dingen kunnen liggen. Dit geldt uiteraard ook voor het terras. Een grondzeil kan hier bij helpen, om zo de bodem van uw opblaasbad nog beter te beschermen. Scherpe voorwerpen of sterk onkruid kunnen namelijk de liner beschadigen waardoor er gaatjes of scheuren kunnen ontstaan.
  • Het is van belang dat de ondergrond stevig is. Let hierbij op dat u het opblaasbad niet plaatst op modder, zand of andere losse ondergronden.
  • Een belangrijke tip is om het zwembad niet onder een boom of in de buurt van grote struiken te plaatsen. Dit heeft twee redenen. Ten eerste zullen bladeren die in het water vallen ervoor zorgen dat het zwemwater sneller groen wordt. Ten tweede houden bomen en struiken de zon tegen, waardoor de zon niet volledig kan worden benut. Wanneer het zwembad op een zonnige plaats staat, zal het zwemwater veel sneller opwarmen.
  • Eventueel kun je er alvast rekening mee houden om een aansluiting voor elektriciteit en watertoevoer in de buurt van het zwembad te hebben. Stroom kan handig zijn voor een waterpomp. Behalve watertoevoer kan het handig zijn om alvast rekening te houden met waterafvoer. Wanneer het zwembad moet worden leeggemaakt is het handig als er een afvoerpunt in de buurt is.
  • Let eventueel op aanwezige huisdieren. Katten en honden kunnen met de nagels van hun poter de liner of de opblaasbare rand van het zwembad beschadigen.
  • Het is verstandig om een ruimte van een tot twee meter vrij te laten rond het zwembad. Zo kunnen er nog accessoires rond het bad worden geplaatst zoals een filter of ladder.

Het is niet aan te raden om een opblaasbaar zwembad (gedeeltelijk) in te graven. Ook eenvoudige opzetbaden zijn doorgaans niet geschikt om in te graven. Lees nu meer over hoe je het beste je opblaasbaar zwembad moet vullen met water


© 2008-2019 Zwembadinfo.nl Alle rechten voorbehouden