Hoe kan ik het beste mijn zwembad vullen met water?

Nadat het zwembad is geplaatst is het natuurlijk tijd om het te vullen met water! Maar waar moet je aan denken bij het vullen? Hieronder geven we enkele tips die je kunt gebruiken voor het vullen van je zwembad:

  • Zorg er al eerste voor dat de binnenkant van het zwembad schoon is. Mocht het opblaasbaar zwembad ooit al een keer eerder zijn gebruikt, dan is het het beste om de binnenkant eerst goed schoon te maken met water en een spons.
  • Wat voor water gebruik ik voor het vullen van het zwembad? Het beste is om leidingwater te gebruiken als zwemwater. Water uit een regenput of ander putwater is natuurlijk economisch voordeliger, maar dit wat kan sneller groen worden omdat hierin te veel bacteri├źn aanwezig zijn. Dit is uiteraard slecht voor de gezondheid.
  • Zorg ervoor dat tijdens het vullen de bodem goed plat en strak ligt. Wanneer dat niet zo is, probeer dan de plooien eruit te wrijven, dit is namelijk niet meer mogelijk wanneer het zwembad volledig is gevuld.

Nu je opblaasbaar zwembad op de juiste manier is geplaatst en gevuld met water, gaan we verder hoe je je zwembad het beste kunt onderhouden


© 2008-2019 Zwembadinfo.nl Alle rechten voorbehouden