Opzetbad

Informatie over het opzetbad

Een opzetbad is al wat groter dan een opblaasbare variant. Dit alternatief is relatief nog steeds goedkoop terwijl je toch al kunt genieten van een een volwaardig zwembad.

OpzetbadenOpzetbaden komen in veel verschillende uitvoeringen en maten. Omdat opzetbaden groter zijn, zijn ze vaak ook wat duurder. Ook zijn opzetbaden steviger er duurzamer dan het gemiddelde opblaasbaar zwembad. De prijs varieert meestal tussen € 450,- en € 2000,-. Maar ook hier kun je het zo gek maken als je zelf wilt. De meeste types opzetbaden zijn bedoel om bovengronds te plaatsen. Maar wat vaak als een voordeel wordt gezien is dat opzetbaden gedeeltelijk of geheel kunnen worden ingegraven in de grond. Dit geeft je opzetbad al meteen een professionele uitstraling!

In Europa wordt een opzetbad veelal ingegraven in de grond. Maar een opzetbad kan in feite ook overal worden neergezet. De installatie van een opzetbad neemt uiteraard vaak wel meer tijd in beslag dan het simpelweg opblazen van een opblaasbaar zwembad. Allereerst wordt het frame geplaatst. Daarna moet er een voorgevormde folie worden aangebracht. Opzetbaden met een vast frame zijn tegenwoordig erg populair. Vaak worden deze varianten verkocht als bouwpakket. Hier kun je zelf al snel mee aan de slag. Meestal bevatten deze ‘zelfbouwpakketten’ een zeer gedetailleerde handleiding. Het voordeel van opzetbaden met een vast frame is dat deze baden veel steviger zijn. Daarom hebben dergelijke zwembaden ook een langere levensduur. Voor de meer luxueuze versies van dergelijke zwembaden moet je echter rekenen op een prijsschatting van € 2000,- tot € 4000,- en meer. Je kunt voor deze prijs dan wel rekenen op een topkwaliteit zwembad.

Nog makkelijker is het zogenaamde ‘zelfopzettende’ zwembad. Door een slimme constructie met een drijfrand hoef je zelfs geen opzetwerkzaamheden uit te (laten) voeren. Nadat het bad in de tuin is gelegd, kan het meteen met water worden gevuld. Met het stijgende water komt automatisch de zijwand omhoog. Je hoeft het zwembad alleen maar op de grond te leggen, het water doet vervolgens de rest!

Wil je nog iets professioneler te werk gaan? Heb je een groter budget te besteden? Dan ben je waarschijnlijk toe aan een echt permanent zwembad.

“ Alles is mogelijk.”


© 2008-2019 Zwembadinfo.nl Alle rechten voorbehouden