Permanente zwembaden

Permanente zwembaden

Een opblaasbad is de meest goedkope en eenvoudige variant van een privé zwembad. Een (ingegraven) opzetbad oogt al wat professioneler. Maar met een permanent zwembad heeft u zeker een indrukwekkend stukje luxe in uw achtertuin. Ook kunt u eraan denken om een binnenzwembad te (laten) bouwen.

Wanneer u overweegt een permanent zwembad aan te leggen heeft u volop keuze, zowel in vorm als materialen. Er zijn zwembaden die uit één geheel bestaan. Deze worden in één keer geplaatst, wat de bouwtijd aanzienlijk verkort. Bijna al deze baden zijn vervaardigd uit polyester, waarbij de kwalitatief hoogwaardige varianten worden versterkt met glasvezel. Van ditzelfde materiaal zijn ook zwembaden leverbaar die uit verschillende elementen bestaan. U heeft dan wat meer vrijheid in vorm en afmeting.

Naast zwembaden van polyester zijn er zwembaden verkrijgbaar van aluminium, hardhout, (verzinkt) staal en zelfs beton. Deze baden worden dan vaak bekleed met een ijzersterke PVC-folie. Deze buitenlaag is vervolgens makkelijk te onderhouden en erg duurzaam.

Permanente zwembaden zijn er zoals gezegd in vele soorten, vormen en maten. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende soorten permanente zwembaden.

Prefab foliebadpermanent zwembad

Een prefab foliebad is de meest eenvoudige vorm van een permanent zwembad. In feite vertoont een prefab foliebad veel overeenkomsten met een ingegraven opzetbad. Lees meer over het prefab foliebad.

Polyesterbad

U wilt een hoogwaardig zwembad, compleet met alles erop en eraan? U wilt de voordelen van onderhoudsvrij en glad materiaal? Dan is een polyesterbad wellicht een goede keuze. Lees meer over het polyesterbad.

Bouwkundig foliebad

Een bouwkundig foliebad gaat alweer wat verder waar een prefab foliebad en polyesterbad nog enkele beperkingen heeft. Een prefab foliebad heeft een standaard maat en vorm. Maar met een bouwkundig foliebad heeft u alle vrijheid voor wat betreft vorm, afmetingen en kleuren. Lees meer over het bouwkundig foliebad.

“ Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen je in staat bent daadwerkelijk te realiseren.”


© 2008-2019 Zwembadinfo.nl Alle rechten voorbehouden