Bouwkundig foliebad

Bouwkundige foliebaden

Een bouwkundig foliebad gaat alweer wat verder waar een prefab foliebad nog enkele beperkingen heeft. Een prefab foliebad heeft een standaard maat en vorm. Maar met een bouwkundig foliebad heb je alle vrijheid voor wat betreft vorm, afmetingen en kleuren.


Bouwkundig foliebadZoals een prefab foliebad wordt ook een bouwkundig foliebad met een folielaag afgewerkt. Maar een bouwkundig foliebad heeft geen frame als basis. Er wordt gebruik gemaakt van een echte bouwkundige constructie met beton.

Meestal kies je voor deze optie wanneer je een buitenbad wilt dat breder is dan vier meter. Uiteraard kun je ervoor kiezen om een binnenzwembad te laten plaatsen.

Daarnaast kun je een bouwkundig foliebad uitbreiden met allerlei verschillende inbouwdelen en accesoires. Denk hierbij aan bijvoorbeeld onderwaterverlichting, jetstreams of een mooie Romeinse inlooptrap.  Zelfs een massagesysteem of een indrukwekkende waterspuiter kan tot uw mogelijkheden behoren. Tegenwoordig is er ook veel keuze in verschillende folies die uw zwembad bedekken. Je kunt nu dus ook variëren in kleur en kwaliteit van het folie. Denk aan kleuren als wit, grijs, turquoise of zandtinten. Zelfs zwart is een hedendaagse mogelijkheid. Het klassieke blauw is ook nog altijd een optie, maar zeker niet meer de enige.

Je moet er echter rekening mee houden dat het plaatsen van een bouwkundig foliebad zeer zorgvuldig en professioneel moet verlopen. Je hebt dan ook niet voor niets een kwalitatief hoogwaardig zwembad waar je jarenlang plezier van hebt. De duurzaamheid van het bad is zeer belangrijk bij een bouwkundig foliebad. Het is daarom verstandig om de plaatsing van een bouwkundig foliebad over te laten aan deskundige zwembadbouwers. Zij zorgen er dan voor dat het volgende globale proces professioneel verloopt:

  • De grond wordt uitgegraven en er wordt een betonvloer gestort;
  • De bak kan worden gemetseld of gestort, of worden gebouwd met speciale zwembadbouwstenen;
  • In het laatste geval worden de zijwanden gestapeld met speciale isolatieblokken;
  • Deze isolatieblokken worden op de betonnen vloer verankerd, voorzien van betonijzers en volgestort met beton;
  • De verschillende inbouwdelen worden geplaatst;
  • Het zwembad wordt rondom voorzien van de benodigde leidingen;
  • De binnenzijde wordt bekleed met een scheidingsvlies;
  • Als laatste wordt een speciale, dikke en weersbestendige gewapende folie ingelast.

Als dit proces zich heeft voltrokken is je bouwkundig foliebad bijna klaar voor gebruik. Want misschien stopt je project pas als ook de rand- en terrasafwerking volledig naar je smaak en wensen wordt aangepast. Wanneer je overweegt een bouwkundig foliebad te laten plaatsen, moet je rekening houden met een kostenplaatje vanaf ongeveer 13.000 euro. Aangezien de plaatsing en installatie van het bad vakkundig dient te verlopen, liggen de prijzen doorgaans hoger dan bij een prefab foliebad.

Een bouwkundig foliebad is zeker een van de meest hoogwaardige soorten zwembaden te noemen. Wil je echter niet werken met folie (wat uiteraard ook zijn nadelen kent, zoals naden en verkleuring), dan is het mogelijk om te kiezen voor een RVS zwembad. Let wel, de prijzen van dit soort baden beginnen rond de 50.000 euro!

“ Laat twijfel nooit je dromen in de weg staan.”


© 2008-2019 Zwembadinfo.nl Alle rechten voorbehouden