Mozaïekzwembaden

Het mozaïeken zwembad

Ongetwijfeld de top onder de zwembaden is het mozaïeken zwembad. Dit is zeker geen nieuw type zwembad. Eigenlijk zijn mozaïeken zwembad al eeuwenlang gebruikt. De zwembaden die nu nog als ruïne bestaan en blijkbaar de tand des tijd hebben overleefd, zijn haast allemaal bekleed met mozaïek. Dit geeft ook aan dat het een van de meest duurzame materialen is.


Een voordeel van een mozaïeken bekleding is dat mozaïek niet wordt aangetast door UV-straling. Dit betekend dat de kleur niet nadelig zal veranderen na verloop van tijd. Waar een bouwkundig foliebad wordt opgebouwd uit een betonnen constructie met een folielaag, wordt een mozaïeken zwembad bekleed met (vaak kleine) mozaïeken tegeltjes.

Een nadeel is voor veel mensen de prijs. Reken maar met gemak op een kostenplaatje van zo’n 150.000 euro! Maar dan heb je wel praktisch het meest duurzame bad met een ongelofelijk luxe uitstraling. Heb je er bijvoorbeeld al aan gedacht dat je je eigen familiewapen kunt laten verwerken in de bodem van het bad? Je kunt praktisch elke vorm, kleur, patroon en afwerking zelf bepalen. Uiteraard betaal je daar wel voor. Dit is dan wel het meest exclusieve wat je kunt toevoegen aan je waarschijnlijk al exclusieve woning.

Wel moet je rekening houden met een redelijk lange plaatsingstijd. De leggen van de tegeltjes neemt vanzelfsprekend meer tijd in beslag dan het plaatsen van een enkele monoblock.

Een manier om je mozaïeken zwembad overigens van schoon zwembadwater te voorzien, is gebruik maken van een ionisator.


© 2008-2019 Zwembadinfo.nl Alle rechten voorbehouden