Polyesterbaden

Polyesterbad

Je wilt een hoogwaardig zwembad, compleet met alles erop en eraan? Je wilt de voordelen van onderhoudsvrij en glad materiaal? Dan is een polyesterbad wellicht een goede keuze.

Monoblocks van polyester

De meeste mensen die een permanent privézwembad bezitten, hebben gekozen voor een monobloackzwembad van polyester. De belangrijkste reden hiervoor is dat een polyesterbad uit één geheel er heel professioneel uitziet, voor een relatief zeer betaalbare prijs.

Polyesterbaden zijn doorgaans uit één geheel vervaardigd. Wat dit betreft heeft het wel iets weg van een prefab foliebad. Het afwerkingsmateriaal van een polyesterbad is echter vele malen duurzamer dan dat van een foliebad. Polyester is namelijk steviger en stabieler dan een folielaag. Starline gebruikt voor haar polyesterbaden zelfs een vinylester bufferlaag, wat de duurzaamheid ten goede komt. Een ander voordeel van de prefab polyesterbaden is dat zij vaak vanuit de fabriek al uitgerust zijn met de meest noodzakelijke accessoires. Denk hierbij aan een skimmer, inlooptrap, onderwaterverlichting en een lamellenafdekking. Wanneer deze onderdelen al van te voren in het bad vervaardigd zijn, heb je het voordeel dat het complete zwembad snel kan worden geïnstalleerd. Daarnaast komt het de kwaliteit ten goede, aangezien er geen losse inbouwdelen ingebouwd hoeven te worden. Ook zal dit vaak een kostenbesparing opleveren, dan wanneer je alles los zou laten plaatsen.

Een ander voordeel van een polyesterbad dat uit één geheel bestaat is dat geen naden aanwezig zijn in het zwembad. Naden heb je bijvoorbeeld wel bij opzetbaden, of andere soorten zwembaden waar met folie wordt gewerkt. De afwezigheid van naden verkleind de kans op lekkages en verminderd de aanwezigheid van algen en ander vuil, wat zich nogal eens wil hechten aan het zwembad (vooral bij gebruik van folie met naden). Ook voelt de bodem vele malen aangenamer wanneer je een polyester zwembad hebt uit één geheel.

Omdat je niet met veel verschillende onderdelen te maken hebt, is een monoblockzwembad ook vrij snel geplaatst. Binnen een paar werkdagen heb jij een volwaardig en professioneel zwembad aan je huis.

Vaak liggen de vormen en maten voor een polyesterbad op voorhand vast. Wil je iets meer variatie in vorm en afmeting? Dan kun je kiezen voor een polyesterbad dat uit verschillende elementen is opgebouwd. Ook hier heb je volop keuze in accessoires. Denk aan een inlooptrap, zowel Romeins als Carré. Voor wat betreft de prijs voor een polyesterbad kun je denken aan ongeveer 15.000 euro. Dan heb je wel al enkele accessoires, zoals een inlooptrap en verlichting. In het algemeen valt een monoblockzwembad van polyester in de prijscategorie tussen de 8.000 en 30.000 euro.

Hou er wel rekening mee dat UV-licht en eventuele osmose er toe kan leiden dat een polyesterbad na verloop van tijd kan verkleuren. Een monoblock is heel erg duurzaam, maar de levensduur is niet oneindig lang. Een stap hoger in deze klasse is een keramisch monoblock zwembad. Dit materiaal is weer niet iets duurzamer en kwalitatief hoogwaardiger dan polyester.

“ Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen je in staat bent daadwerkelijk te realiseren.”


© 2008-2019 Zwembadinfo.nl Alle rechten voorbehouden