Prefab foliebad

Prefab foliebad

Een prefab foliebad is de meest eenvoudige vorm van een permanent zwembad. In feite vertoont een prefab foliebad veel overeenkomsten met een ingegraven opzetbad.

Geprefabriceerde foliebaden

De geprefabriceerde foliebaden zijn een klasse hoger dan de opblaasbare en opzetbare zwembaden. Een prefab foliebad bestaat uit een verzinkt stalen of kunststof frame. Hierin hangt een prefab (voorgevormde) pvc foliebekleding, wat doorgaans 0,4 tot 0,8 millimeter dik is. Deze beschermende folie kan verschillende kleuren, tekeningen of patronen hebben. Een andere kleur van de folie geeft zowel het zwembad als het zwembadwater een andere uitstraling.

Een prefab foliebad varieert voor wat betreft zijn afmeting in doorsnee van drie tot wel negen meter. Prefab foliebaden zijn meestal rond, ovaal, of 8-vormig, waardoor de water- en gronddruk het beste wordt verdeeld. Een handige doe-het-zelver kan in principe prima zelf een prefab foliebad plaatsen. Toch zijn er nog heel wat werkzaamheden die je als ervaren klusser beter kan uitbesteden aan een professional. Hiermee voorkom je eventuele latere problemen. Uiteraard zal je het gebruik professionele hulp terug zien in de uiteindelijke prijs. Denk hierbij wel aan het gezegde: soms is goedkoop duurkoop…

De prijzen van geprefabriceerde foliebaden liggen vaak nog onder 10.000 euro. Wanneer u overweegt een prefab foliebad aan te schaffen kunt u denken aan prijzen tussen de 2.000 en 9.000 euro. Heeft u echter behoefte aan een nog professioneler zwembad met een hoogwaardige afwerking en duurzaamheid, en heeft u wat meer te besteden, dan moet u eerder denken aan een monoblock zwembad van polyester.

“ Als je wilt leven op de manier zoals je dat wenst, moet je je eigen wensen kennen…”


© 2008-2019 Zwembadinfo.nl Alle rechten voorbehouden