RVS zwembaden

Het RVS zwembad

RVS zwembad

RVS Swimming Pools Nederland, Valkenswaard

Een andere type permanent zwembad is een zwembad vervaardigd uit roestvrij staal. Dit is een relatief nieuw soort permanent zwembad. Het materiaal wat hiervoor gebruikt wordt zijn roestvaststalen (of ook wel inox genoemd) platen. Deze platen worden aan elkaar vast gelast. Hierdoor heb je geen last van naden, wat de duurzaamheid en comfort zeker verhoogt.

Er bestaan verschillende manieren om een RVS zwembad op te bouwen. Een manier is om een betonnen bak (of uw bestaande zwembad) te laten bekleden met RVS platen. Deze worden dan bij u thuis gemonteerd en gelast. Tegenwoordig bestaat er ook een zwembad wat volledig van RVS is, zowel het frame als de platen. Deze baden worden in de fabriek op maat gemaakt en als één geheel bij u thuis geplaatst. Het voordeel hiervan is dat deze baden in een professionele omgeving gelast worden en dat de plaatsing zelf binnen enkele dagen gerealiseerd kan worden.

Er wordt geen afwerking geplaatst over het RVS. Het RVS staat direct in contact met het water waardoor een unieke weerkaatsing van het zonlicht ontstaat. Door de toepassing van hoogwaardig isolatie materiaal direct tegen het RVS, ontstaat er een zwembad met een uniek hoge isolatiewaarde. De combinatie van deze isolatie en de weerkaatsing van de zonnestralen op het RVS zorgen ervoor dat een RVS zwembad erg weinig bijverwarming nodig heeft. Hierdoor blijven de energiekosten laag.

RVS zwembaden zijn zeer onderhoudsvriendelijk, duurzaam en lekvrij. RVS heeft geen last van UV-stralingen zoals andere baden en verkleuren dan ook niet. En RVS zwembad blijft er een leven lang goed uitzien.

Een voordeel is dat je een RVS zwembad volledig op maat kunt laten maken. Dit heeft uiteraard wel gevolgen voor de prijs. Denk aan een prijskaartje van ongeveer 50.000 euro. Je kunt dan wel alvast direct rekening houden met de plaatsing en ontwerp van een (inloop)trap en andere extra’s, zoals een (tegen)stroomsysteem.

Een ander voordeel is dat dit type zwembad zeer hoogwaardig en duurzaam is, dat er praktisch levenslang goed uit blijft zien. Wil je nog meer een toegevoegde waarde aan je woning geven? Dan kun je overwegen een mozaïeken zwembad aan te leggen. De kosten zijn hoog, maar het is wel een waardeverhogend object waar je jarenlang plezier van zult hebben.


© 2008-2019 Zwembadinfo.nl Alle rechten voorbehouden