Ozonator

Wat is een ozonator?Naast het zuiveren van het water door middel van ionisatie, bestaat het gebruik van ozon. Ozon kun je zien als een soort van ‘superzuurstof’ die ook in de natuur voorkomt. Ozon is een stof dat alle micro-organismen vernietigt die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Ozon wordt op andere gebieden al geruime tijd  gebruikt voor bijvoorbeeld het desinfecteren van drinkwater en het zuiveren van lucht. De stof heeft een zeer sterk oxydatie- en sterilisatievermogen op alle organische stoffen. Om deze reden is het een van de meest effectieve sterilisatiemiddelen voor het behandelen van zwemwater. Daarnaast vermindert het gebruik van ozon ook  de meeste ongewenste geurtjes in het water.

Wanneer je gebruik maakt van een ozonator wordt nog enkel een fractie chloor toegevoegd, vergeleken met een een reinigingssysteem zonder ozonator. Indien je gebruik maakt van een combinatie van een ionisator met een ozonator hoeft er zelfs helemaal geen chloor meer worden gebruikt!

Net als een ionisator is een ozonapparaat ook makkelijk te installeren op elke bestaande of nieuwe filterinstallatie, hiervoor hoeft het leidingwerk niet aangepast te worden. Een ozonator voor een buitenzwembad heeft een prijs van ongeveer gemiddeld € 1.700.

Meer informatie over het zuiveren en behandelen van het zwembadwater is te vinden op de pagina over waterbehandeling.


© 2008-2019 Zwembadinfo.nl Alle rechten voorbehouden