Whirlpool

Typoon Garden

Realisatie: Fonteyn Spa’s

 

Voor sommigen is het een luxe droom: een eigen whirlpool of spa in je tuin. Toch kan zo’n droom tegenwoordig werkelijkheid worden, door de grote keuze spa’s voor de grote én kleine portemonnee. Een eigen buitenspa staat natuurlijk voor extra luxe en is voor sommigen wellicht decadent. Maar stel je eens voor hoe het zou zijn om thuis te komen van drukke dag, om vervolgens heerlijk te ontspannen onder de sterrenhemel in het warme water van een whirlpool…

Een buitenspa: meer dan luxe alleen

Toch schuilt er meer dan enkel luxe of decadentie achter een spa. Meneer Roy Jacuzzi ontdekte dat toen hij 1956 de gelijknamige jacuzzi spa ontwikkelde. Zijn zoon leed aan reuma en hij wilde iets uitvinden om de pijn te verlichten. Roy Jacuzzi maakte een pomp gevuld met lucht die masserende waterstromen in bad creëerde. Deze vorm van  hydromassage was zo’n succes dat hij dit ontwerp later doorverkocht aan scholen en ziekenhuizen.

De kracht van hydromassage

Meneer Jacuzzi kwam erachter dat een whirlpool naast ontspanning ook een genezende werking heeft voor het lichaam. Inmiddels weten we dat hydromassage goed werkt tegen hoofdpijn, chronische rug, -nek en schouderklachten en gewrichtspijn. Het warme water en de massagestromen in een whirlpool zorgen ervoor dat de spieren optimaal ontspannen en dat de bloedcirculatie op gang komt. Het is niet voor niets dat hydromassage ook wel hydrotherapie wordt genoemd.

Toen Roy Jacuzzi ontdekte dat zijn idee een succes was, is hij ook moderne spa’s gaan ontwikkelen voor de consumentenmarkt. In de loop der jaren zijn er dan ook veel nieuwe spa’s en whirlpool merken op de markt gekomen. Consumenten kunnen kiezen uit kant en klare whirlpools of er een op maat laten maken. Niets is te gek: van de plaats waar de massagestromen moeten komen, tot gekleurde lampjes en speciaal gemaakte zit- of ligplaatsen.

Een eigen spa! Zie jij jezelf al zitten?

De meeste whirlpools of spabaden worden ontwikkeld voor het buitengebruik. En geef toe: hoe geweldig zou het zijn om een spa buiten in je eigen tuin of op je terras of balkon te hebben? Het voordeel van een buiten whirlpool is dat je heerlijk kunt ontspannen in de buitenlucht. Met het warme water die het lichaam ontspant geniet je romantisch met je partner of met het gezin. Kortom: buiten spa’s zijn er voor iedereen. Zie jij jezelf al zitten?


© 2008-2019 Zwembadinfo.nl Alle rechten voorbehouden